Haard-Kachel - Leiden rookkanalen Amsterdam kachelpijpen

Rookkanalen en Kachelpijpen

Haard & Kachel - levert vele soorten rookkanalen voor openhaarden en kachels, in staal en roestvrijstaal (RVS) -
Technische Informatie  

Haard & Kachel


Aanbiedingen voor mooie kwaliteits RVS rookgaskanalen haardaccessoires, gietijzeren Noorse Jotul Kachels 


Voor de Webshop wordt u doorgeleid naar
Rookkanalen.info

Haard & Kachel: Technische informatie over het installeren van rookkanalen, zwarte kachelbuizen en kachelpijpen uitgevoerd in staal, roestvrijstaal (RVS), flexibel, dubbelwandig, enkelwandig en concentrisch.


Concentrisch  RVS  (cc)1. Kwaliteit en toepassing:  Dit  (CC) concentrische kanaal wordt toegepast bij gesloten gashaarden en kachels. Het kanaal bestaat uit een binnen buis van 100mm (kwaliteit RVS 316) voor de afvoer van verbrandingsgassen en een buitenbuis van 150mm (kwaliteit 304) voor de aanvoer van verse lucht. Gesloten toestellen kennen vele plaatsingsmogelijkheden door de toepassing van horizontale verslepingen en door de optie om via de gevel uit te monden. Installatie van het kanaal is eenvoudig en de elementen zijn licht van gewicht zodat er geen belasting op draagconstructies plaatsvindt.2. Kanaalverloop en uitmondingen: Algemeen gesproken geldt dat er bij gesloten toestellen een traject van max. 12 meter overbrugd kan worden waarbij een bocht van 45gr telt voor 1 meter en een bocht van 90gr voor 2 meter. Dit verschilt echter per toestel. Raadpleeg de installatieinstructies van de fabrikant. Uitmonding kan via het dak of de gevel. Er gelden specifieke eisen ten aanzien van de afstand van geveldoorvoer tot ramen. Raadpleeg hiervoor de website van Bouw & Woning Toezicht.3. Aansluitingen: De meeste gesloten toestellen hebben een aansluiting van 100/150mm. Grotere toestellen kunnen een aansluiting van 130/200mm hebben die na een meter stijghoogte verjongd kan worden naar het 100/150, mits de uitmonding in het dakvlak plaatsvindt. Bij geveluitmondingen geldt dat er geen verjonging mogelijk is. Ook hier geldt dat de installatieinstructies van het betreffende toestel geraadpleegd dienen te worden.4. Brandveiligheid: Het CC kanaal moet omkokerd worden met onbrandbare materialen zoals Promatec 12mm (volgens NEN 3881). De omkokering moet bij de woning met houten vloeren en/of daken in zijn geheel doorlopen en mag niet per verdieping worden onderbroken. Bij vloeren van beton mag de omkokering worden onderbroken, echter niet zodanig dat de brandwerendheid nadelig wordt beinvloed. Vul nooit de ruimte tussen het schoorsteenkanaal en de omkokering op met isolatiemateriaal. Ook is het isoleren van het CC kanaal met een brandvrije deken niet toegestaan. Voorkom bij het aanleggen dat kanaalverbindingen binnen de vloer vallen. Het rookkanaal dient te worden geplaatst volgens alle voorschriften van het Bouwbesluit die hierop betrekking hebben. Raadpleeg altijd de installatieinstructies van het gastoestel.5. Gesloten gashaarden en gaskachels zijn een echt gesloten systeem, dit gesloten houd in: Gesloten ten opzichte van uw woonruimte, er is alleen verbinding met de buitenlucht via het conentrische rookkanaal, ze werken dus onafhankelijk van de lucht en zuurstof in uw woning..


Zie ook:  Bouwbesluit-online

 
Op deze pagagina vindt u veel technische informatie over rookkanalen en kachelpijpen.

Voor technische informatie over  openhaard materialen en het bouwen hiervan.
Voor informatie over de aanbevolen diameter rookkanaal bij een openhaard en kachel.
Voor informatie over het stoken van openhaarden en houtkachels
Pdf-bestand met een schema voor een rookkanaal met openhaard

avondlucht
Home

Dubbelwandig kanaal

1. Kwaliteit: Het dubbelwandige rookkanaal van Haard & Kachel is gemaakt van hoogwaardig autentisch roestvrijstaal 0.4/0.4 mm dik (diam. 150 en 200) en 0.4/0.5 dik (diam 250) kwaliteit 1.4404/316L en CE gekeurd (CE0099/CPD/A71/0016 EN1856-1:2003). Zowel het binnen als het buitenkanaal zijn kops gelast over de volle lengte hetgeen een constructief zeer sterk kanaal oplevert. Het kanaal is duurzaam, voorzien van hoogwaardige isolatie, toepasbaar bij temperaturen van 450 graden continu en 1000 graden gedurende kortere tijd en geniet een fabrieksgarantie van 10 jaar. Goed om te weten, fabrikanten noemen  roestvrij staal, Roestvast staal.

2. Kanaalverloop en binnendiameter: Let er op bij het installeren van rookkanalen, dat deze kanalen zoveel mogelijk een vertikaal verloop hebben. Bij noodzakelijke verslepingen dient U bij voorkeur max 2x een versleping met 30gr. bochten (dus 4 bochten) te gebruiken en indien dit niet mogelijk is max 1x een versleping van 45gr. (dus 2 bochten). De binnendiameter van het kanaal mag nooit kleiner zijn dan de aansluitmaat van het stooktoestel en moet minimaal 3 meter lang zijn gemeten vanaf het toestel. Let op bij de montage dat het kanaal, ivm condensvorming, afwaterend gemonteerd wordt. Raadpleeg de instructies hiervoor. 
Let op: Lengtematen worden aangegeven in cm's en diameters in mm's.

3. Schoorsteenuitmondingen: De plaatsing van het rookkanaal moet zodanig zijn dat het dak de trek niet zal belemmeren. Indien de dakhelling kleiner dan 23gr. is, geldt dat het kanaal minimaal 0,5 meter boven het dakvlak moet uitmonden. Bij een dakhelling groter dan 23gr. geldt dat het kanaal zo dicht mogelijk bij de nok moet uitmonden. Raadpleeg voor de exacte lengte van het rookkanaal buitendaks de instructies.

4. Brandveiligheid: Het rookkanaal moet omkokerd worden met onbrandbare materialen zoals Promatec 12mm (volgens NEN 3881). De omkokering moet bij de woning met houten vloeren en/of daken in zijn geheel doorlopen en mag niet per verdieping worden onderbroken. Bij vloeren van beton mag de omkokering worden onderbroken, echter niet zodanig dat de brandwerendheid nadelig wordt beinvloed. Brandbare materialen mogen niet dichter dan 75mm van de buitenwand van het rookkanaal worden aangebracht. Vul nooit de ruimte tussen het schoorsteenkanaal en de omkokering op met isolatiemateriaal. Voorkom bij montage dat kanaalverbindingen binnen de vloer vallen. Het rookkanaal dient te worden geplaatst volgens alle voorschriften van het Bouwbesluit die hierop betrekking hebben. Raadpleeg deze voor de installatie.

5. Zwarte kanalen: Indien het de voorkeur geniet het kanaal in een zwarte uitvoering te plaatsen kan dit op twee manieren. A. Zwart spuiten: schuur het kanaal licht op, reinig en ontvet de geschuurde delen en breng een hittebestendige dunne laklaag aan. B.  Laat de delen epoxceren

Enkelwandig Kanaal

Het enkelwandige (EW) rookkanaal van Haard & Kachel is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal (kwaliteit 1.4404/316L 0,4mm) en CE gekeurd volgens de laatste Europese normen. Het assortiment is uitgebreid, kent 3 diameters (150/200/250) en kan eenvoudig gemonteerd worden.

Toepassingen:

1. Voor renovatie en kanaalverbetering in een bestaand (gemetseld) rookkanaal.

2. Als nieuw rookkanaal, mits voorzien van isolatiemateriaal en brandvrije omkokering.

3. Als lekdichte voering in een gemetselde schoorsteentop.

4. Als overgang tussen een open haard of kachel en een dubbelwandig geisoleerd rookkanaal.

5. Het wordt sterk afgeraden het EW kanaal door een dak te voeren ivm met brandgevaar en condensatie. Het kanaal moet afwaterend gemonteerd worden. Dat wil zeggen; het mannetjes deel (smallere deel) moet naar onder wijzen en in het bredere deel worden gestoken. Hierdoor wordt condens in het kanaal opgevangen. Met een aansluitstuk kan het EW kanaal eenvoudig overgaan in een DW kanaal.

LET OP! Het enkelwandig kanaal zet per meter circa 1,2 mm uit bij elke 100 graden temperatuur stijging. Bij een schoorsteenbrand moet zelfs 10-15 mm per meter opgevangen worden. Door een paspijp te gebruiken kan deze expansie worden opgevangen.  

Let op: Lengte maten worden in cm's aangegeven en diameters in mm's.

Flexibele Kanalen RVS

RVS flexibel rookkanaal (kwaliteit 316SL 0,12mm) wordt vooral toegepast bij kanaal renovaties en voor aansluitingen van open haarden op rookkanalen en schoorstenen. Leverbaar in de diameters 100/150/180/200 en 250mm. 

De flexibele RVS rookkanalen die wij leveren zijn enkelwandig, dubbelwandige flexibele rookkanalen bestaan wel maar deze worden minder gebruikt, de ruimte tussen de wanden is maar een aantal milimeters. Bedenk hierbij dat de naam flexibel verwarrend werkt, bij de kleinere maten klopt het nog wel, maar bij de grote maten is het flexibel behoorlijk stug, buigbaar is dan nog net het goede woord.

Gezien de kans op beschadigingen tijdens transport, geldt dat het flexibel alleen afgehaald kan worden.. Bestellingen per rol (minimaal 8 meter) kunnen wel verstuurd worden, uitgezonderd de diameter 250mm. 

Kijk bij aansluitmaterialen en kappen voor de geschikte hulpmiddelen en bevesiging om FLEX voor een openhaard aan te sluiten op een schoorsteenkap.

Kachelpijp 2 mm staal - zwart

Het dikwandige 2mm stalen zwarte kachelpijp wordt gebruikt bij de aansluiting van kachels en haarden op bestaande schoorsteenkanalen. Dit kunnen RVS of gemetselde kanalen zijn.
Let op: Lengte maten van de kachelpijpen worden in cm's aangegeven en diameters in mm's.

Condens in rookkanaal - Afwaterend monteren 

Let er bij de montage op dat het kanaal afwaterend gemonteerd wordt. Dat wil zeggen, het smalle deel moet naar onder wijzen en worden gestoken in de buis daaronder. Hierdoor blijft het condens en de eventuele regeninslag in het kanaal, als u het andersom zou plaatsen komt het vocht bij de verbindingen naar buiten en dit vocht is behoorlijk agressief zwart roetwater wat invreet op de buitenwand van het kanaal, dus altijd afwaterend aansluiten. Bij kachels met een achteraansluiting is het in verband met dit vocht, beter om een roetzakpijp (T-stuk) te gebruiken dan een bocht, bij een bocht kan op de verbinding bij de kachel het zwarte roetwater er nog uit lopen. Bij een goede roetzakpijp blijft de condens met de roet en ander gruis, in de pijp omdat daar onderin een pot zit die het opvangt, mocht daar nog water over de rand lopen dan moet u beslist iets aan uw rookkanaal gaan veranderen.

De bovenstaande beschrijving is vooral van toepassing op een enkelwanig kanaal boven een kachel, maar bij een dubbelwandig rookkanaal kan het soms verwarring geven, let er dan op dat het binnenkanaal van boven af gezien in het kanaal er onder wordt gestoken, soms is dit maar enkele centimers, de buitenwand van het bovenkanaal valt dan over het onderkanaal heen, op deze kanalen staat vrijwel altijd een pijl die naar boven wijst. Als u een dubbelwandig rookkanaal verkeerd om zou plaatsen, past ook de schoorsteenkap en het onderaansluitstuk niet meer.

google+
verdelers kachelbuis, dealers rookkanalen Haarlem, installatie rookgaskanalen Wij leveren ook  kachel en haardaccessoires, evenals de houtkachels van Jotul 
rvs rookkanaal Haarlem regio 's Hertogenbosch omgeving 's Gravenhage- Boxtel
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Amsterdam Rotterdam Utrecht Den Haag Groningen Eindhoven Den Bosch Haarlem Leiden Apeldoorn Nijmegen Luik Arnhem Maastricht Zwolle Brussel Emmen Assen Breda Tilburg Antwerpen Leeuwarden Sneek Heerenveen Drachten Deventer Winschoten Middelburg Vlissingen Gouda Dordrecht Weert Zaandam Hilversum Amersfoort Almere Lelystad Emmeloord Alkmaar Kleve
Den Helder Harlingen Hengelo Harderwijk Tiel Delfzijl Zutphen Winterswijk Turnhout Zaanstad Amstelveen Meppel Gorinchem
Helmond Venlo Roermond Sittard Heerlen Roosendaal
Bergen op Zoom  Enschede Almelo Gent Hellevoetsluis Zierikzee
Terneuzen Steenwijk Ede Hoogeveen Uithoorn Kampen Leuven Veenendaal Doetinchem Alphen a/d Rijn Oss
Dokkum Heerhugowaard Lemmer Enkhuizen Rhenen Venray Veghel Dronten Purmerend Naarden Schagen Goes Hoorn Woerden Den Burg Delft Zoetermeer Zaltbommel
Wageningen Hoofddorp Geleen Nieuwegein Beverwijk Ommen Oldenzaal Coevorden Mechelen Weesp Lommel Stadskanaal Hoogezand-Sappemeer Veendam 
_____________________________________________________________________________________________________________

Technische informatie rookkanalen, aansluiten kachelpijpen, webshop, internet shop en internetwinkel 
Online store, Webwinkel rookkanalen, Online
 Rookkanaal, Verkoop RVS kachelpijpen, Web winkel
Webwinkel Haard en Kachel, rookkanalen Leeuwarden technische informatie kachelpijpen Heemstede